maanantai 27. elokuuta 2018

Riittää kun et tee aina parastasi!


Kuva: Pixabay.com





Tiedättehän sen paljon kuullun lauseen...."Riittää kun yrität parhaasi!"




Inhoan sitä lausetta.



Työ- ja opiskelukulttuuri tuntuu nykyään ihannoivan jatkuvaa täysillä paahtamista. Koko ajan pitäisi edustaa, tehdä parhaansa ja ylittää itsensä. Jos et ole kiireinen, niin älä nyt ainakaan vaan sano sitä ääneen!



Tässä ihannoinnissa on vain yksi piiiikku pikkuinen mutta.

Kukaan ei jaksa aina tehdä parastaan.

Se on yksinkertaisesti mahdoton vaatimus! Tiedättekö mihin jatkuva parhaansa yrittäminen johtaa? Uupumukseen ja väsymykseen. Kukaan ei voi jaksaa tehdä aina parastaan kaikissa asioissa.



Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että määrätietoisuudesta ja kunnianhimosta tarvitsisi luopua. Tärkeää olisi löytää ne itselle tärkeät asiat, joihin haluaa panostaa. Tehdä parhaansa rajatussa määrässä itselle ja tulevaisuudelle tärkeissä asioissa ja mennä vähän rimaa hipoen sitten joissain muissa jutuissa. Joitain asioita voi suosiolla siirtää seuraavaan päivään tai jättää vaikka kokonaan tekemättäkin.


Tekemällä parhaasi niissä asioissa, joissa sillä on väliä ja säästämällä voimia joissain vähäpätöisimmissä asioissa takaat sen, että sinulla riittää voimia panostaa itsellesi tärkeisiin asioihin tulevaisuudessakin.



Älä siis anna tämän mahdottoman kiirekulttuurin väsyttää itseäsi :) Panosta, mutta myös lepää, herkuttele ja nauti elämästä!

Järvenpään lukion psykologi
Milla Maaria Kansanoja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat tervetulleita! :)