torstai 16. elokuuta 2018

Tervehdys Järvenpään lukion väki!










Kuva: Pixabay.com




Niin vain ihanan lämmin kesä on kääntynyt syksyksi ja aamulla joutuu jo turvautumaan takin lämpöön koululle kävellessä!

Lämpimästi tervetuloa takaisin kaikki kesälomaa viettäneet ja erityisesti tervetuloa Järvenpään lukion uudet opiskelijat!


Ajatus tästä blogista syntyi siirtyessäni lukiolle töihin viime talvena. Psykologi on perinteisesti ollut koulujen arjessa aika näkymätön hahmo, joka tapaa opiskelijoita kaikessa hiljaisuudessa omassa työhuoneessaan. Uuden oppilas- ja opiskeluhuoltolain myötä suuntaus on kuitenkin koko ajan ollut enemmän ja enemmän näkyvämpään työhön ja koko kouluyhteisön tukemiseen. Mietin pitkään, mikä olisi sopiva ja toimiva tapa tavoittaa kaikki lukiopsykologin ammattitaitoa kaipaavat. Blogi ei varmasti ole aivan ihanteellisin vaihtoehto; olen käsittänyt, etteivät nuoret enää juurikaan lue blogeja ja onhan tässä muutamia muitakin ei-niin-ihanteellisia ominaisuuksia. Blogiin kuitenkin päädyin, mm. siksi, että...
  • Tänne saa helpon hakutoiminnan, jonka kautta lukijoiden on vaivatonta etsiä ja löytää juuri haluamiinsa teemoihin liittyviä tekstejä
  • Blogia pääsee lukemaan halutessaan mihin aikaan vuorokaudesta tahansa
  • Blogiin on helppo laittaa lisäsivu, jossa on listattuna paikkoja, joista voi hakea apua
  • Blogi palvelee myös vanhempia ja koulun henkilökuntaa. Ja ylipäänsä kaikkia, jotka haluavat tätä seurata!
  • Blogitekstit voivat olla tarpeen mukaan lyhyitä tai pidempiä
Tämä on siis Järvenpään lukion psykologin oma blogi, jonka tarkoituksena on tuoda psykologin ammattitaitoa ja tietoa juuri meidän lukiolaisille suunnattuna.


Kantavana teemana on ainakin jaksamisen ylläpitäminen. Haluan antaa tietoa ja työkaluja, joilla uupumuksen sudenkuoppia voi välttää ja oppia käyttämään omaa potentiaaliaan hyvin, mutta kohtuullisesti :) Opiskelutekniikat ja -vinkit tulevat myös olemaan yksi blogin tärkeimmistä teemoista. Käsittelemme myös tunteita ja ajatuksia yleisemmin, unta sekä kaikkea muuta, mikä koulun arjesta nousee puheenaiheeksi!

Kommentit ja kysymykset ovat erittäin tervetulleita!

MUKAVAA ALKAVAA SYYSLUKUKAUTTA KAIKILLE!


Järvenpään lukion psykologi
Milla Maaria Kansanoja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat tervetulleita! :)